Praktické vyučování probíhá ve dvou směnách.
Teoretické a praktické vyučování se střídá vždy po týdnu.
Výuka je založena na aplikaci vědomostí získaných v teoretickém vyučování odborných předmětů. Důležitá je návaznost s předměty suroviny, stroje a zařízení, odborné kreslení, technologie a ekonomika. Žáci musí na odborný výcvik docházet řádně upraveni a v odpovídajícím pracovním oblečení.
Podmínkou při nástupu do prvního ročníku je předložení platného zdravotního průkazu pracovníka v potravinářství. Při výběru učebního oboru cukrář nejsou zdravotně způsobilí uchazeči trpící zejména:
Cílem předmětu odborný výcvik je propojení odborných vědomostí a praktických dovedností směřujících ke schopnosti vykonávat konkrétní samostatnou nebo týmovou práci ve všech oblastech cukrářské výroby při dodržování kvality cukrářských výrobků včetně polotovarů. Úkolem odborného výcviku je prohloubit a upevnit odborné vědomosti žáků získané v ostatních vyučovacích předmětech. Žáci se učí tyto vědomosti aplikovat při praktické činnosti a osvojovat si odborné dovednosti a návyky potřebné k vykonávání profesionálních činností v cukrářském provozu. Cílem předmětu je vytvářet u žáka kladný vztah k cukrařině, naučit ho správnému zacházení a hospodaření se surovinami a dodržování hygienických zásad v potravinářství. Předmět rozvíjí smysl žáka pro odpovědnost, přesnost, důslednost a pracovní kázeň.
Žákovská 716, 356 01 Sokolov
pondělí - pátek 07:00 - 15:00