user_mobilelogo

Kalendář akcí

prosinec 2019
po út st čt so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Datum :  pondělí, 23. prosinec 2019
24
Datum :  úterý, 24. prosinec 2019
25
Datum :  středa, 25. prosinec 2019
26
Datum :  čtvrtek, 26. prosinec 2019
27
Datum :  pátek, 27. prosinec 2019
28
Datum :  sobota, 28. prosinec 2019
29
Datum :  neděle, 29. prosinec 2019
30
Datum :  pondělí, 30. prosinec 2019
31
Datum :  úterý, 31. prosinec 2019
absolventi
dum
moodle
 
oceneni
stredni roku1
Login 

Online

Právě přítomno: 32 hostů a žádný člen

Žákyně 3. ročníku oboru cukrář, Tereza Hlavínová a Kristýna Vagingerová, prezentovaly v sobotu 9. března 2013 naši školu a své dovednosti v Praze v Gastronomickém muzeu.muzeum G

Pro návštěvníky muzea připravily jarní sladkosti v podobě Tartaletek z listového těsta s lehkým jahodovým a limetkovým krémem s čerstvým ovocem. V malé, ale příjemné a moderně vybavené kuchyňce předváděly své dovednosti, které se naučily pod přísným a pečlivým vedením svých učitelů odborného výcviku, kteří je také doprovázeli na prezentaci. Před zraky návštěvníků se plnily formičky listovým těstem, po upečení se do nich stříkal krém vyrobený ze šlehačky, tvarohu a kysané smetany. Do jedné poloviny krému se přidávala limetková šťáva a limetková kůra, do druhé poloviny nakrájené jahody. Na závěr se košíčky zdobily čerstvým ovocem (jahody, mandarinky, hroznové víno, mučenka) a podávaly návštěvníkům muzea k ochutnání. Všem moc chutnalo.

Pokud si chcete upéci a ochutnat Tartaletky, je možné si recept stáhnout zde: http://www.muzeumgastronomie.cz/cs/kontakt.

V jiné místnosti muzea prostřeli naši číšníci z 2. ročníku, Anežka Kováčiková a Jakub Hildebrant, stůl pro dva s tématikou Jarní romance. Tento stůl bude do konce března 2013 vystaven v muzeu v Praze s informacemi o naší škole

PODĚKOVÁNÍ